piątek, 16 maja 2014

Tortilla z kurczakiem w szpinaku i z warzywami

Co tu się rozpisywać, pyszna!



Składniki 

sos pikantny:
  • łyżka majonezu
  • 2 łyżki pikantnego ketchupu
  • łyżeczka sosu chilli

Sos czosnkowy
  • gęsty jogurt naturalny
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:
Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę.Szpinak umyć. 
Na patelni roztopić masło, dodać szpinak, smażyć na małym ogniu.
Po około 5 minutach dodać kurczaka.
Oprószyć solą, smażyć aż mięso będzie białe i nie będzie surowe. 
Z podanych składników zrobić sos ostry oraz czosnkowy.
Tortille smarować ostrym sosem.
Warzywa umyć, pokroić wedle uznania, układać na tortillach razem z mięsem i szpinakiem.
Polać sosem czosnkowym.

Smacznego


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz