środa, 5 marca 2014

Marchewka zasmażana

Może nie super niskokaloryczna ale bardzo smaczna i zdrowa - Marchewka zasmażana. 
Dziś zjedzona do pieczonych udek z kurczaka i ziemniaczków puree. Zniknęła w mgnieniu oka:) 



Składniki:

  • 4-5 dużych marchewek
  • łyżka masła
  • łyżeczka mąki
  • łyżeczka cukru, sól, pieprz


Wykonanie:
Marchew obrać, umyć i pokroić w kostkę. Włożyć do garnka i zalać wodą ( tak, żeby marchew była lekko zakryta) dodać cukier i gotować do miękkości. Do ugotowanej marchewki dodać masło i mąkę. Mieszać aż zgęstnieje. Należy uważać, żeby nie porobiły się grudki z mąki. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz