środa, 7 maja 2014

Spaghetti z tuńczykiem

Szybka i pyszna propozycja na obiad prosto od mojej mamy, która mieszka we Włoszech :) 





Składniki:
Makaron spaghetti ( w zależności od apetytu :) )
puszka tuńczyka w sosie własnym
szklanka przecieru pomidorowego
duża cebula
2 łyżki oleju
sól, pieprz do smaku
świeża bazylia
parmezan lub grana padano

Wykonanie:
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. 
W między czasie na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kostkę, dodajemy tuńczyka razem z zalewą oraz przecier pomidorowy. Przecieru można dać więcej jeśli chcemy więcej sosu.
Dusimy pod przykryciem ok 5 minut. Dodajemy bazylię.
Ugotowany i odcedzony makaron mieszamy z sosem na patelni, nakładamy na talerze i posypujemy startym na dużych oczkach parmezanem lub serem grana padano. 
Smacznego



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz