Sos ten zawsze jadłam w formie kupnej sałatki z tuńczykiem.
Jest pyszny więc postanowiłam robić go sama. Jest na pewno dużo zdrowszy!
Składniki:
- 4 łyżki majonezu
- 2 łyżki pikantnego ketchupu
- łyżeczka octu winnego
- pół łyżeczki sosu chilli
- szczypta soli
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać w miseczce. Doprawić solą według własnego smaku i schłodzić w lodówce.
Doskonale nadaje się jako dressing do sałat, sos do sałatki z tuńczyka, jako dip do nuggetsów lub innych pieczonych mięs
Smacznego
Podoba mi się Twój sos :) przy okazji podsunęłaś mi kilka pomysłów, którymi się postaram podzielić. przy okazji zapraszam na mojego bloga www.kuchniauczarownicy.blogspot.com . Może któraś z moich propozycji wpadnie Ci w oko
OdpowiedzUsuń