niedziela, 23 lutego 2014

Jajecznica ze szpinakiem i awokado

JAJECZNICA ZE SZPINAKIEM I Z AWOKADO


Jedno z moich ulubionych śniadań. Nie dość, że zdrowe to bardzo smaczne, kolorowe i bardzo proste w przygotowaniu.



Składniki :

  • mała cebulka
  • łyżka masła
  • 80g szpinaku mrożonego lub świeżego
  • pół miękkiego awokado
  • 2 duże jajka
  • łyżka masła
  • pieprz, sól


Wykonanie:

Na patelni roztopić masło i podsmażyć cebulkę ze szpinakiem. Gdy szpinak będzie miękki, dodać awokado rozgniecione widelcem. Smażyć minutę po czym wbić jajka. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z ulubionym pieczywem.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz