Pyszna i bardzo sycąca zupa. Ulubiona potrawa mojego męża.
Składniki:
- 500g mięsa mielonego z łopatki
- 3 cebule
- 5 ząbków czosnku
- papryka czerwona
- puszka kukurydzy konserwowej
- puszka fasoli białej
- puszka czerwonej fasoli
- 3 większe ziemniaki
- sok pomidorowy
- papryka słodka , ostra, bazylia, sól, pieprz,
Wykonanie
1.Zawartość puszek wraz z zalewą włożyć do garnka, dodać ok 1 litr wody. Dosypać łyżeczkę soli oraz pieprzu i gotować na wolnym ogniu.
2. Na patelni podsmażyć cebule, paprykę pokrojoną w kostkę. Dodać mięso mielone wraz z przyprawami. Dodać szklankę gęstego soku pomidorowego oraz czosnek przeciśnięty przez praskę i poddusić. Zawartość patelni dodać go garnka z warzywami. Wsypać pokrojone w kostkę ziemniaki i gotować aż wszystko będzie miękkie. Jeśli zupa jest za rzadka należy dolać odrobinę wody. Doprawić na pikantnie.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz