Składniki:
- 3-4 filety z limandy, mintaja lub soli.
- 5 łyżeczek chrzanu tartego
- jajko
- 4 łyżki bułki tartej
- 3 łyżki mąki
- sól, pieprz, sok z cytryny
- olej do smażenia
Wykonanie:
Rybę rozmrażamy i dokładnie osuszamy ręcznikiem papierowym. Kroimy na niewielkie kawałki, skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem.
Na talerzyk wbijamy jajko, dodajemy chrzan i dokładnie mieszamy. na osobne talerzyki wsypujemy mąkę i bułkę tartą. Kawałki rybki moczymy w jajku z chrzanem, mące, jajku i bułce tartej.
Wkładamy filety na dobrze rozgrzany olej i smażymy ok 4 minut z każdej strony.
Na talerzyk wbijamy jajko, dodajemy chrzan i dokładnie mieszamy. na osobne talerzyki wsypujemy mąkę i bułkę tartą. Kawałki rybki moczymy w jajku z chrzanem, mące, jajku i bułce tartej.
Wkładamy filety na dobrze rozgrzany olej i smażymy ok 4 minut z każdej strony.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz