Co tu się rozpisywać, pyszna!
Składniki
- placki tortilli z tego przepisu
- 2 filety z kurczaka
- szpinak świeży lub paczka mrożonego
- 2-3 łyżki masła
- pomidor
- ogórek świeży
- kapusta pekińska
sos pikantny:
- łyżka majonezu
- 2 łyżki pikantnego ketchupu
- łyżeczka sosu chilli
Sos czosnkowy
- gęsty jogurt naturalny
- 2 ząbki czosnku
- sól, pieprz do smaku
Wykonanie:
Mięso umyć, oczyścić z błon, pokroić w kostkę.Szpinak umyć.
Na patelni roztopić masło, dodać szpinak, smażyć na małym ogniu.
Po około 5 minutach dodać kurczaka.
Oprószyć solą, smażyć aż mięso będzie białe i nie będzie surowe.
Z podanych składników zrobić sos ostry oraz czosnkowy.
Tortille smarować ostrym sosem.
Warzywa umyć, pokroić wedle uznania, układać na tortillach razem z mięsem i szpinakiem.
Polać sosem czosnkowym.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz